Postuum feuilletonverhaal van Jan Blokker wordt uitgegeven

Deze week verschijnt een postuum verhaal van de in juli op 80-jarige leeftijd overleden journalist-columnist, schrijver en historicus Jan Blokker, zo meldt nu.nl Het verhaal Meester van Kwikschoten en de speelfilm komt uit in boekvorm bij uitgeverij Stripstift. Zoon Bas Blokker heeft het voorwoord geschreven en kunstenaar Rupert van der Linden heeft het verhaal getekend. Blokker en Van der Linden maakten het verhaal samen als feuilleton voor het Algemeen Handelsblad in 1961 en 1962. "Het boek geeft een tijdsbeeld van de Nederlandse speelfilmwereld in de vroege jaren 1960. Het bevat diverse verwijzingen naar toen actuele gebeurtenissen waar Jan Blokker kritiek op wilde leveren", aldus de uitgever. Blokker heeft de productie van het boek nog meegemaakt. De afgelopen jaren schreef Blokker een column voor nrc.next. Daarvoor was hij een van de uithangborden van de Volkskrant. Voor zijn werk ontving hij onder meer de Nederlandse Cultuurprijs en werd hij gekroond tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Tags: Nederlandse literatuur
Geplaatst door Dirk Leyman op 01-12-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening