Connie Palmen schrijft in memoriam over echtgenoot Hans Van Mierlo

De Nederlandse schrijfster Connie Palmen werkt aan een boek over haar dit jaar overleden echtgenoot Hans van Mierlo, zo heeft Palmens uitgever Mai Spijkers van Prometheus bevestigd aan NRC-Handelsblad. Het boek moet verschijnen op 11 november 2011, precies twee jaar nadat Palmen en Van Mierlo in Amsterdam in het huwelijk traden. Volgens uitgever Mai Spijkers heeft Palmen nog geen titel voor het boek vastgelegd.

Eerder schreef Palmen ook al een memoriam over een andere overleden partner, de journalist Ischa Meijer (1943-1995). Dat in 1998 verschenen boek maakte nogal wat los in Nederland vanwege de ongegêneerde blik op hun heftige relatie. Palmen had sinds 1999 een relatie met politicus Van Mierlo, die bekendheid verwierf als uithangbord van het links-liberale D66, de partij die hij in 1966 mee stichtte.

Hij overleed op 11 maart 2010 na een lang ziekbed. Palmen noemde literatuur ooit zo mooi omdat "het alles kan goedmaken wat in ons leven fout gaat". Recent publiceerde Palmen de roman Lucifer  (2007), een sleutelroman over de componist Peter Schat en de essaybespiegeling over literatuur, Het geluk van de eenzaamheid (2009). (foto: Van Mierlo en Palmen op het Boekenbal).

Tags: Nederlandse literatuur
Geplaatst door Dirk Leyman op 13-12-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening