Eerste namen Nacht van de Poëzie bekend

Organisatoren Michaël Vandebril en Willy Tibergien hebben meer details bekendgemaakt over de Vlaamse Nacht van de Poëzie, die op zaterdag 2 april 2011 in de Gentse Vooruit plaatsvindt. De bonte avond "poëzie en entr'actes" sluit aan bij de legendarische vorige vier Vlaamse edities uit het midden van de jaren zeventig, die steevast gepaard gingen met tumult en chaos.

In het totaal zullen vijftig dichters aantreden. De jongste deelnemer is de 22-jarige rijzende Antwerpse ster Maarten Inghels, de oudste wordt de 87-jarige dichter Adriaan de Roover (foto), van wie volgend voorjaar een allerlaatste bundel verschiijnt. Leonard Nolens, Gerrit Komrij, Johan Joos, Remco Campert, Delphine Lecompte, Ramsey Nasr, Andy Fierens en Menno Wigman vervolledigen het eerste lijstje van tien dichters. Gerrit Komrij selecteerde de vijf genomineerden van de boekgedichten, bestaande uit gestapelde titels van bestaande boeken: Koen Bauwens, Guy Bourgeois, Christine Steel, F. Maurits en Steven Van Ammel. (Foto: Katell Bertrand)

Tags: Poëzie, Literaire evenementen
Geplaatst door Dirk Leyman op 15-12-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening