Onbekend verhaal Roald Dahl verkocht op eBay

Het origineel manuscript van een onbekend verhaal van Roald Dahl is op eBay verkocht voor 1900 dollar (1437 euro), zo meldt The Guardian. Op de twee getypte vellen staat Dahls verhaal 'The Eyes of Mr Croaker'. De Britse schrijver schreef het verhaal van 400 woorden in 1982 voor twee jonge Amerikaanse uitgevers, Jerry Biederman en Tom Silberkleit. De twee hadden Dahl aangeschreven om een origineel kort verhaal te bekomen voor hun boek The Do It Yourself Children's Storybook. Dahl kreeg voor zijn bijdrage 200 dollar. Het idee van het boek was dat bekende kinderboekenschrijvers een verhaal zouden aanleveren dat door de kinderen zelf kon worden afgewerkt. 

Het boek kwam er uiteindelijk niet en het origineel van Dahls verhaal werd gestockeerd in de garage van Biedermans ouders, waar het recent werd opgeduikeld. Dahl haalt zijn gebruikelijke griezelige elementen boven om de "slechte meneer Croaker in zijn donkere huis en zijn angstaanjagende ogen" te karakteriseren. Twee kinderen komen op een onaangename manier in contact met de duistere figuur, maar hoe het verhaal eindigt was dus aan de jonge lezers zelf, zo was het idee. Biederman, die ondertussen zelf schrijver is geworden, wil zijn boek nu alsnog afwerken en heeft het aan verschillende uitgevers aangeboden. De literaire agent die de erfenis van de schrijver van Matilda en De GVR beheert, gaf al aan de oorspronkelijke afspraak te willen honoreren.

Tags: Engelse literatuur
Geplaatst door Hans Cottyn op 16-12-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening