Ronald Giphart waagt zich aan onlinesigneersessie

De Nederlandse boekhandelketen Selexyz beweert met een wereldprimeur voor de dag te komen. Schrijvers Saskia Noort, Ronald Giphart en Simone van der Vlugt houden drie dagen online signeersessies. Iedereen kan vanachter een computer een persoonlijke boodschap van de auteurs 'bestellen'. Vandaag en morgen nog kun je je online signeerverzoek lanceren. Het boek wordt dan gesigneerd thuisbezorgd. Noort, Giphart en Van der Vlugt zijn alle drie bestsellerauteurs. Saskia Noort debuteerde in 2003 met Terug naar de kust, dat net als het latere De eetclub is verfilmd. Van der Vlugt is schrijfster van diverse jeugdromans en literaire thrillers. Van Ronald Giphart kwam onlangs IJsland uit, over cabaretier Giph die kampt met zijn geslonken gevoel voor humor en reddeloos verliefd wordt op een hoogzwangere vrouw.

Nieuw is het idee echter niet: Cosmox organiseerde al in 2006 sessies met Arthur Japin, Pieter Aspe en...Wilfried Martens. Maar ook auteurs als wijlen Norman Mailer, Alice Munro en Margaret Atwood namen via de geavanceerde LongPen-techniek al deel aan onlinesigneerbezigheden, zie dit DPM-bericht uit 2007.

Tags: Boekencuriosa, Nederlandse literatuur, Digitalisering
Geplaatst door Dirk Leyman op 16-12-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening