Martinus Nijhoff Prijs voor klassiek vertaler Piet Schrijvers

Vertaler Piet Schrijvers ontvangt de Martinus Nijhoff Prijs 2011. De Nijhoff Prijs is de grootste Nederlandse prijs voor literaire vertalers en heeft een waarde van 35.000 euro. Het Prins Bernhard Cultuurfonds kent Schrijvers de prijs toe voor zijn vertalingen uit het Latijn.

Schrijvers (1939) vertaalde prozawerken, waaronder De Constantia van Justus Lipsius (1983), maar legde zich vooral toe op poëzie, waaronder de Aeneis van Vergilius (1996) en Georgica - Landleven (2004). Hij vertaalde ook het bekende Ars Poetica van Horatius (1980). De kroon op zijn vertaalwerk is De Natuur van de Dingen van Lucretius (2008). Schrijvers was hoogleraar Latijnse taal- en letterkunde aan de universiteiten van Groningen en Leiden. Vorig jaar ging de prijs naar Riet de Jong-Goossens voor haar vertalingen uit het Zuid-Afrikaans.

Tags: Literaire prijzen, Klassiekers
Geplaatst door Dirk Leyman op 17-12-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening