Stieg Larsson blijft best verkopende auteur in Europa

Stieg Larsson is de best verkopende auteur van Europa in 2010. Dat besluit het Britse vakblad The Bookseller op basis van de verkoopinformatie uit zeven Europese landen (Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Spanje en Zweden). Ook in 2009 was dat al het geval, zie ons toenmalig bericht.

De schrijver van de immens populaire Millennium-trilogie staat in de ranglijst net boven de Amerikaanse thrillerauteur Dan Brown, hoewel die laatste met zijn boek Het verloren symbool het in meer landen tot in de top tien schopte.

Brown was trouwens niet de enige Amerikaan in de top tien. Ook Stephenie Meyer, auteur van de populaire vampierenreeks Twilight, veroverde daar een plaatsje. Zij werd uiteindelijk vierde. Daarmee deed ze het net minder goed dan de in Parijs geboren Tatiana de Rosnay, de schrijfster van het dit jaar verfilmde Haar naam was Sarah, dat ook in Nederland hoge ogen gooit aan de kassa's.

Schrijver en journalist Stieg Larsson kon zoals bekend nooit de vruchten plukken van zijn succes. Larsson overleed in 2004 op vijftigjarige leeftijd, nog voor het eerste deel van de Millennium-reeks het licht zag. (foto Britt-Marie Trensmar)

Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 17-12-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening