E-bookgeschenk tijdens Nederlandse Boekenweek lokt wrevel uit

De stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) is in zijn kuif gepikt over het verspreiden van een zogenaamd 'ebookgeschenk' tijdens de komende Boekenweek. Het bedrijf PixelPerfect Publications geeft tijdens het literaire evenement van 16 tot en met 26 maart via boekwinkels een ebook cadeau. De schrijfster van dat e-bookgeschenk, dat de titel De kop van de pauw heeft, is Lydia Rood. De CPNB eist dat PixelPerfect stopt met de actie, zo vindt directeur Eppo van Nispen, omdat het 'meelift' op de naam van de Boekenweek. "We willen niet dat een commerciële partij aan de haal gaat met de Boekenweek. Het lijkt alsof het bij de Boekenweek hoort, maar dat is niet zo."

Van Nispen wil immers het eigen Boekenweekgeschenk, voor de komende editie geschreven door Kader Abdolah, ook in de vorm van een ebook uitbrengen. Maar vooralsnog lijken daar technische belemmeringen te zijn. PixelPerfect zegt met het ebookgeschenk te komen omdat initiatieven bij de CPNB op dit gebied uitbleven. Zie de berichtgeving bij Het Parool.

Tags: Digitalisering, Nederlandse literatuur, Literaire evenementen
Geplaatst door Dirk Leyman op 03-12-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening