Eerste deel memoires Henk Hofland verschijnt komend voorjaar

De vorige week met de P.C. Hooftprijs bekroonde essayist, journalist en prozaïst H.J.A. Hofland (83) is stevig aan het werk aan zijn memoires. Als alles goed gaat, verschijnt het eerste deel volgend jaar bij De Bezige Bij. Memoires. De vroege jaren zal zich toespitsen op de periode voor, tijdens en kort na de Tweede Wereldoorlog en zou zowat 220 pagina's tellen, schrijft NRC Handelsblad. Zoals bekend was Hofland getuige van het bombardement op zijn geboortestad Rotterdam. Verder brengt De Bezige Bij ook nog een bundeling van de groepsinterviews die Vrij Nederland had met Hofland, Harry Mulisch en Jan Blokker, op het moment dat zij 50 jaar, 65 jaar, 75 en 80 jaar werden.

Bij Vrij Nederland staat een recent interview te lezen met Hofland en Arnon Grunberg: 'We overleven het wel.' Interessant is ook deze beschouwing van Carel Peeters: 'Waarin uitgelegd wordt wat P.C. Hooftprijswinnaar Hofland al zo lang brandende houdt' en hij hem de Hollandse Roland Barthes noemt: "Hofland wil nooit rustig bij de kachel zitten. Hij wil zelf blijven branden." Zie ook nog Joost de Vries over Hofland in De Groene Amsterdammer. En het portret van Arjen Fortuin in NRC: 'Hofland blijft zich graag verbazen.'

Tags: Nederlandse literatuur, Literaire prijzen
Geplaatst door Dirk Leyman op 20-12-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening