Ammaniti's 'Jij en ik' verfilmd door Bertolucci

Het nieuwste boek van Niccolò Ammaniti, Io e te (Jij en ik), zal worden verfilmd door de Italiaanse filmregisseur Bernardo Bertolucci. Ammaniti (1966) zal als co-schrijver aan de film meewerken. De verfilming van de novelle van Ammaniti is het eerste project van Bertolucci in zeven jaar. "Het is een verhaal dat zowel droom en werkelijkheid met elkaar verweeft als het opgroeien en de intrede tot de volwassenheid verbeeldt", lichtte Bertolucci aan het Italiaanse dagblad Corriere della Sera toe.

Bertolucci verwierf internationale bekendheid met films als Last Tango in Paris, The Last Emperor (winnaar van negen Oscars in 1987, waaronder Beste Film en Beste Regisseur) en Stealing Beauty. Het volledige oeuvre van Bertolucci wordt momenteel geëerd in het Museum of Modern Art in New York.

Jij en ik verscheen in november 2010 bij Lebowski en speelt zich grotendeels af in een kelder in Rome, waar de introverte puber Lorenzo zich schuilhoudt voor zijn ouders die menen dat hij met vrienden op skivakantie is. In deze kelder krijgt Lorenzo onverwachts bezoek van zijn oudere halfzus Olivia, die hem om hulp vraagt. Het werk van Niccolò Ammaniti was al eerder op het witte doek te zien: de novelle Het laatste oudejaar van de mensheid werd verfilmd met Monica Bellucci in de hoofdrol en de bestsellers Ik ben niet bang en Zoals God het wil werden verfilmd door de Italiaanse cineast en tevens Oscarwinnaar Gabriele Salvatores. Tevens staat de Italiaanse verfilming van Ik haal je op, ik neem je mee op het punt van verschijnen.

Tags: Italiaanse literatuur, Boek en film
Geplaatst door Hans Cottyn op 23-12-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening