Elly Overzier, eerste vrouw van Hugo Claus, overleden

Elly Overzier, de eerste echtgenote van Hugo Claus, is gisteren op 82-jarige leeftijd in Gent overleden, zo maakte de familie vandaag bekend. Elly Overzier werd geboren in Oostende, als dochter van een Nederlandse reder. De negentienjarige Claus leerde haar bij een poëzievoordracht in 1948 kennen. In 1950 trok ze naar Parijs, waar ze het onder het pseudoniem Elly Norden probeerde te maken als actrice en model, even later volgt Claus zelf. Later gingen naar Rome, waar Overzier in enkele films meespeelde. Claus en Overzier trouwden in 1955. Samen kregen ze in 1963 één zoon, Thomas, die vorig jaar als schrijver debuteerde met Lucas Somath.

Overzier gold als muze voor Claus. Zo zou hij onder meer 'Drie blauwe gedichten voor Ellie' publiceren in het tijdschrift Tijd en Mens. Overzier verzorgde in de jaren 1970 nog de kostuums voor verschillende Belgisch-Nederlandse films, zoals Mira, Soldaat van Oranje, Rolande met de Bles en De Witte van Zichem. Zie onder meer het bericht in De Morgen.

Tags: Obituaries
Geplaatst door Hans Cottyn op 27-12-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening