Dichteres Ester Naomi Perquin met helikopter gered uit boothuis

De Nederlandse dichteres Ester Naomi Perquin (1980) is gisteren met een reddingshelikopter van een boothuis in het Noord-Nederlandse Lauwersmeer gehaald.

Perquin was door het VPRO-radioprogramma De Avonden uitgenodigd om een week lang in afzondering te gaan zitten. Door de vrieskou was de verwarming in het huisje uitgevallen en raakte ook het drinkwater bevroren. Het boothuis was vanwege het ijs niet meer per boot te bereiken. Er zat niets anders op dan de hulp van een helikopter in te schakelen.

"Het waren mooie ontberingen," zegt Perquin aan de VPRO over de reddingsactie. ‘Ik had er wel een beetje op gehoopt, maar ik had niet verwacht dat het zo spectaculair zou zijn. Het gevoel dat er iets gebeurt. Heerlijk. Drama. Sensatie. Het was heel spannend. Anders heb je alleen maar fluitend riet en gakkende ganzen, daar was ik wel een beetje op uitgekeken. Maar tot mijn verbazing zag ik een traumahelikopter aankomen."

Perquin debuteerde in het voorjaar van 2007 met de dichtbundel Servetten halfstok. Voor deze bundel ontving ze de debuutprijs Het Liegend Konijn. In 2008 verscheen haar tweede bundel Namens de ander. Voor de bundels samen ontving ze de Lucy B. en C.W. van der Hoogt-prijs 2009.

Collega's van Perquin die de afgelopen maanden ook in het boothuis vertoefden, toonden zich volgens Tzum jaloers op Facebook. David Pefko schreef: "Met een reddingshelikopter het eilandje verlaten, dat had ik ook wel gewild." En Franca Treur "wou ook wel zo gered worden". Binnenkort neemt Saskia de Coster ook haar plek in op het eiland. (Foto: Maatje van Eck)

Tags: Poëzie
Geplaatst door Hans Cottyn op 03-12-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening