Ernst Hirsch Ballin wordt nieuwe juryvoorzitter AKO Literatuurprijs

Het bestuur van de AKO Literatuurprijs heeft bekendgemaakt dat de voormalige CDA-politicus Ernst Hirsch Ballin de voorzitter wordt van de jury van de AKO Literatuurprijs 2011, de prestigieuze prijs die jaarlijks het beste Nederlandstalige boek uit zowel de categorieën fictie en non-fictie bekroont. Voor de AKO Literatuurprijs 2011 komen boeken in aanmerking die zijn verschenen zijn tussen 1 juli 2010 en 1 juli 2011. De laureaat ontvangt 50.000 euro. Dit jaar ging de prijs naar David van Reybrouck voor Congo, een geschiedenis.
Ernst Hirsch Ballin (1950) was onder meer hoogleraar Staats- en Bestuursrecht en Internationaal Recht aan de Universiteit van Tilburg en tot 2006 lid van de Raad van State. Hij was driemaal Minister van Justitie, de laatste keer in het kabinet Balkenende IV.

De jury bestaat verder uit Maarten Dessing (recensent voor onder meer BOEK en Knack), Frank Hellemans (literair criticus voor Knack en docent communicatiegeschiedenis en journalistiek), Toef Jaeger (recensent voor NRC Handelsblad en nrc.next), Kathy Mathys (freelance journalist voor onder meer De Standaard der Letteren) en Fleur Speet (literair criticus voor Het Financieele Dagblad). Dessing, Hellemans en Speet zetelden ook vorig jaar al in de jury.

Hirsch Ballin volgt als voorzitter onder meer Femke Halsema (2010), Guy Verhofstadt (2009), Wim Deetman (2008), Gerlach Cerfontaine (2007) en Prinses Laurentien (2006) op.

Tags: Literaire prijzen
Geplaatst door Dirk Leyman op 03-12-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening