'Elkedag Boeken' schudt boekendistributie- en promotie door elkaar

Alweer beweging in het landschap van de Vlaamse boekendistributie- en promotie. Vlak voor de Boekenbeurs kondigde Borgerhoff & Lamberigts al aan dat het zijn eigen distributie stroomlijnt via een participatie in Uitgeverscentrum Agora. Nu neemt ook uitgeverij Vrijdag de touwtjes meer in eigen handen. Rudy Vanschoonbeek, directeur van uitgeverij Vrijdag, heeft de verkoop en promotie van zijn boeken ondergebracht in het door hem opgerichte bedrijf Elkedag Boeken. De Nederlandse uitgevers De Harmonie, Podium en Wereldbibliotheek springen mee op de kar. Vrijdag, Podium en Wereldbibliotheek zeggen zo vaarwel aan hun voormalige distributeur Van Halewyck. "De reden voor het opzetten van Elkedag Boeken was tweeërlei", zei Rudy Vanschoonbeek onlangs in Boekblad. "We wilden onze distributie centraliseren, en Vrijdag bestaat nu drie jaar: we zijn eraan toe om verkoop en promotie in eigen hand te nemen." Joost Nijsen van Podium verklaarde eerder al "met enorme dankzegging" over te stappen van Van Halewyck naar Elkedag Boeken. De titels van de vier uitgeverijen zullen gedistribueerd worden via het Centraal Boekhuis. Mogelijk sluiten meer uitgeverijen zich bij het initiatief aan.

Tags: Uitgeverijen
Geplaatst door Dirk Leyman op 30-12-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening