Literair tijdschrift 'De revisor' verschijnt als jaarboek

Op 15 december verschijnt het vernieuwde literaire tijdschrift De Revisor als jaarboek en als website. De nieuwe redactie met dichter Erik Lindner, romanciers Jan van Mersbergen en Gustaaf Peek en recensent Daan Stoffelsen, maakte een selectie van de beste nieuwe verhalen, essays en gedichten. Het Jaarboek 2010 bevat onder meer een selectie uit de niet eerder gepubliceerde dagboeken van Frans Kellendonk, het eerste korte verhaal van Tomas Lieske sinds jaren, de Turkse brieven van Henk van Woerden en een bijdrage van de New Yorkse criticus en blogger Michael Orthofer (van The Complete Review) over het kosmopolitische karakter van de Nederlandse literatuur. Er is verder kort proza van Anton Valens, Esther Gerritsen en Laura Broekhuysen en verhalen van debutanten. Ook zijn er essays van Kees 't Hart, Piet Gerbrandy, Erik Lindner, Gustaaf Peek, Daan Stoffelsen en Jan van Mersbergen. En er is poëzie van Eva Gerlach, Esther Jansma, Anne Vegter, Mischa Andriessen en Maud Vanhauwaert.

De redactie reflecteert ook online: een nieuwe website via revisor.nl zal vanaf 15 december ruimte bieden aan korte verhalen en beschouwingen, archiefmateriaal (van Tomas Lieske, Herman Franke, P.F. Thomése en Frans Kellendonk; onder andere Henk van Woerden volgt nog), schrijversdagboeken, enzovoort. Het jaarboek en de website worden op woensdag 15 december feestelijk gepresenteerd bij Perdu in Amsterdam.

Tags: Nederlandse literatuur, Literaire tijdschriften
Geplaatst door Hans Cottyn op 05-12-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening