Papierman(d) - aflevering 105

Kleiner literair grut en microberichten uit de literaire- en boekenwereld.

°°Biografe Annejet van der Zijl gaat een brievenbundel samenstellen met correspondentie van Annie M.G. Schmidt, zie nu.nl. De titel wordt "Liefs van Annie."

°°Een ongepubliceerd gedicht van de Britse dichter Philip Larkin en een affaire met zijn secretaresse, de BBC heeft er de vinger op gelegd.

°°Actrice Carey Mulligan speelt 'socialite' Daisy Buchanan in Baz Luhrmanns filmremake van Scott Fitzgeralds The Great Gatsby, zie eveneens de BBC.

°°Google Editions, de e-boekenwinkel van Google, is in de VS al gelanceerd na de aankondiging van vorige week, zie The New York Times en het YouTubefilmpje van Google zelf.

°°Op de longlist van de Groene Watermanprijs staat naast onder meer De barbaren van Alessandro Baricco, Gustaaf Peek en de Peter Theunynck-bio van Karel van de Woestijne en Stijn Tormans' Verhalen en reportages ook de Belgica-reeks. Shortlist op 1 januari, winnaar op 4 februari 2011.

°°Frank Albers mijmert over het Nieuw Wereldtijdschrift, tien jaar geleden ter ziele gegaan, maar soms nog steeds als een schim in het Vlaamse literaire landschap opduikend.

°°Arjen Fortuin en de bekoring van de honderd en een-jarige Hans Keilson, zie NRC Boeken.

°°The Joy of Literary Lists, in The New York Times.

°°Interview met de Ierse schrijver Roddy Doyle in NRC over de voltooiing van zijn postkoloniale Ierse trilogie: 'Ik kies de feiten naar believen.'

°°De 20 beste boeken van het jaar volgens het tijdschrift Lire/L'Express, met Hans Magnus Enzensberger en Hammerstein op kop.

(wordt nog aangevuld).

Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening