Genomineerden Herman De Coninckprijs bekendgemaakt

Boek.be maakte zopas de nominaties bekend voor de Herman de Coninckprijs 2011, de prijs voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige dichtbundel van het afgelopen jaar. De prijs wordt op Gedichtendag 2011 (donderdag 27 januari) uitgereikt in de Antwerpse Arenbergschouwburg. Genomineerd zijn de bundels Het geheim van Grzimek van Johan de Boose (Meulenhoff | Manteau), Het is niet de lava van Marleen De Crée (P Uitgeverij), De val van vrije dagen van Stefan Hertmans (De Bezige Bij), Studie van de schaduw van Marc Tritsmans (Nieuw Amsterdam) en Hoe is 't van Joke van Leeuwen (Querido). Van 14 januari tot 21 januari kan het publiek via de site van Boek.be stemmen voor de Publieksprijs, te kiezen uit één gedicht uit ieder van de vijf genomineerde bundels. Dat bekroonde gedicht wordt op Gedichtendag in postervorm gratis via de boekhandel verspreid. Het ontwerp is van Gert Dooreman. De winnaar van de Herman de Coninckprijs, die toe is aan de vijfde editie, wordt bekendgemaakt op de slotshow van Gedichtendag in de Antwerpse Arenbergschouwburg, waar de genomineerde dichters hun werk zullen voorlezen. Ook de beste debuterende dichter wordt op die avond bekendgemaakt. Het prijzengeld bedraagt 6.000 euro voor de winnende bundel en 1.000 euro voor het debuut. De jury wordt dit jaar voorgezeten door Elke Brems. Vorig jaar was Paul Bogaert laureaat met de Slalom soft, de debuutprijs was voor Grote smerige vlinder van Andy Fierens. Thema van Gedichtendag 2011 is dit jaar Nacht.

Tags: Literaire prijzen, Poëzie, Literaire evenementen
Geplaatst door Johan Eeckhout op 07-12-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening