Atlas-uitgever Emile Brugman op pensioen

Atlas-uitgever Emile Brugman gaat volgend jaar op pensioen en treedt dan terug als uitgever van Atlas en als uitgeefdirecteur van Amstel Uitgevers. Brugman richtte Uitgeverij Atlas in oktober 1991 op, samen met Ellen Schalker. Daarvoor werkte hij als hoofdredacteur bij De Arbeiderspers, waar hij met de komst van Ronald Dietz vertrok. Bij de overstap van de uitgever gingen ook auteurs als Cees Nooteboom, Boudewijn Büch en Redmond O'Hanlon mee. In de loop der jaren groeide Atlas uit tot een toonaangevende uitgeverij, die ook haar sporen verdiende op het vlak van reisliteratuur. Bekende auteurs die door Brugman werden uitgegeven zijn onder meer Jeroen Brouwers, Frank Westerman, Alain de Botton en Haruki Murakami. Bij Atlas verschijnen ook heel wat Vlaamse auteurs, onder wie Stefan Brijs.

Brugman wordt opgevolgd door Erna Staal, nu nog hoofdredacteur bij uitgeverij Contact. Redacteur Sander Blom volgt Staal op als hoofdredacteur, met een speciale verantwoordelijkheid voor de Nederlandse fictie. Marketingmedewerker Kirsten van Ierland wordt toegevoegd aan de redactie, die verder bestaat uit Bertram Mourits en Jennifer Boomkamp. Brugman zal aan Atlas verbonden blijven als Publisher at Large. In die functie zal hij enkele auteurs blijven begeleiden en een nieuw project entameren, zoals dat in een persbericht van de uitgever cryptisch wordt aangekondigd. Amstel Uitgevers vormt een onderdeel van NDC|VBK.

Tags: Uitgeverijen
Geplaatst door Hans Cottyn op 08-12-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening