'Poe Toaster' komt voor het eerst in 60 jaar niet opdagen

De legendarische 'Poe Toaster' is vannacht niet komen opdagen aan het graf van Edgar Allen Poe, zo meldt onder meer The Guardian. Een onbekende persoon kwam sinds jaar en dag in de nacht van 18 op 19 januari een half geledigde fles dure Franse cognac én drie bloedrode rozen op Poe's tombe op de Westminster Hall and Burying Ground in Baltimore plaatsen. Het ritueel vond elk jaar plaats sinds 1949 ter herdenking van Poe's geboortedag, en telkens onder grotere belangstelling. Ook dit jaar was een hondertal nieuwsgierigen naar het kerkhof afgezakt om een glimp op te vangen van in het zwart gehulde fan van Poe.
"Hij is niet gekomen", zegt Jeffrey Savoye van de Poe Society. "Normaal gezien kwam hij tussen middernacht en 5 uur 's ochtends naar het kleine kerkhof van Baltimore." Dit jaar is het 201 jaar geleden dat Poe geboren werd. Er wordt aangenomen dat de bezoeker zijn traditie misschien stopgezet heeft omdat het almaar moeilijker wordt om ongezien het kerkhof te betreden. Enkele jaren geleden kwam het op het kerkhof nog tot een relletje omdat sommigen de identiteit van de 'Poe Toaster' wilden onthullen. In 2007 dan beweerde de 92-jarige Sam Porpora dat hij de man was die de stunt uithaalde, om de schrijver te promoten. Maar al snel werd zijn getuigenis in twijfel getrokken. De laatste tijd werd aangenomen dat er verschillende individuen aan het werk waren.
Edgar Allan Poe (1809-1849) was een invloedrijke Amerikaanse schrijver en dichter. Hij is onder meer bekend van het lange gedicht The Raven en van donkere kortverhalen zoals The Fall of the House of Usher. Zie onze vorige berichten.

Tags: Amerikaanse literatuur
Geplaatst door Hans Cottyn op 20-01-2010 om 12:44
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening