Abdelkader Benali ontvangt E. du Perronprijs

De Nederlands-Marokkaanse schrijver Abdelkader Benali is bekroond met de E. du Perronprijs 2009, zo maakten de gemeente Tilburg en de Universiteit van Tilburg bekend.

Benali neemt woensdag de prijs in ontvangst uit handen van de Tilburgse wethouder Marieke Moorman. De E. du Perronprijs wordt toegekend aan "mensen en instellingen die door middel van een cultuuruiting in brede zin een bijdrage leveren aan het multiculturele Nederland." Benali ontvangt de prijs voor het boek De stem van mijn moeder. De jury noemt Benali een exponent van de migrantenliteratuur die het stadium van ‘migrantenroman' al lang gepasseerd is. De jury is van oordeel dat Benali een stem geeft aan grenzeloze literatuur.
De andere twee genomineerden waren Mohammed Benzakour met Stinkende heelmeesters en Marion Bloem met Vervlochten grenzen. De E. du Perronprijs, die al voor de twintigste keer wordt uitgereikt, ging eerder al naar Max Velthuijs, Kader Abdolah, Nicolaas Matsier en Adriaan van Dis. Zie de berichtgeving in de Volkskrant.

Tags: Literaire prijzen
Geplaatst door Dirk Leyman op 22-01-2010 om 13:05
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening