Alternatief Vrouwenboekenbal onthult winnaar Opzij Literatuurprijs

Het Nederlandse maandblad Opzij gaat een alternatief Nederlands Boekenbal organiseren. Op het eerste Opzij Vrouwenboekenbal op 16 februari in Amsterdam, waar zowel auteurs en lezers welkom zijn, wordt meteen ook de winnaar van de Opzij Literatuurprijs 2009 bekendgemaakt, een prijs voor de beste Nederlandstalige roman van een schrijfster. Hiervoor zijn de nominaties vrijgegeven. Het gaat om:

- Weg van Minke Douwesz (Van Oorschot)
- Ruw van Marie Kessels (De Bezige Bij)
- Zondagavond van Vonne van der Meer (Contact)
- De mooiste dagen zijn het ergst van Anke Scheeren (Nieuw Amsterdam)
- De spelers van Manon Uphoff (De Bezige Bij - foto)
- Vissen redden van Annelies Verbeke (De Geus)
De jury, met auteurs Esther Gerritsen en Pia De Jong, bestaat verder uit Xandra Schutte (De Groene Amsterdammer), Daniëlle Serdijn (De Volkskrant-recensente) en Femke van Wiggen (redacteur Opzij). Ze stelde dat de literaire oogst "enkele onverwachte en bijzondere uitschieters kende."

Tags: Literaire prijzen
Geplaatst door Dirk Leyman op 13-01-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening