Amerikaanse auteur Louis Auchincloss (92) overleden

In een New Yorks ziekenhuis is de Amerikaanse auteur Louis Auchincloss dinsdag op 92-jarige leeftijd overleden, zo staat te lezen bij Yahoo News. Het nieuws is door de familie pas nu verspreid. De hoogst productieve Auchincloss schreef meer dan 50 boeken, aan een gemiddelde van bijna een per jaar sinds de Tweede Wereldoorlog. Zijn favoriete biotoop was de Amerikaanse hogere klasse. Auchincloss, die een aangetrouwde neef was van Jackie Onassis, schreef onder meer The Rector of Justin, Portrait in Brownstone (1962), East Side Story (2004) en de herinneringen A Writer's Capital. Verder publiceerde hij ook biografieën over de Amerikaanse presidenten Theodore Roosevelt en Woodrow Wilson, literaire kritiek, historische romans zoals The Cat and the King (1981) en een twintigtal bundels kortverhalen. Hij stond viermaal op een zucht van een National Book Award, waarvoor hij genomineerd was. Auchincloss, die wel eens omschreven werd als "America's foremost novelist of manners", legde zich toe op breed geschakeerde familiehistories die talloze generaties bestreken.

Tags: Amerikaanse literatuur, Obituaries
Geplaatst door Dirk Leyman op 29-01-2010 om 14:41
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening