Archief Salman Rushdie wordt binnenkort opengesteld

De?Emory University gaat eind februari de archieven openstellen van de Brits-Indiase auteur Salman Rushdie, zo meldt de instelling.?De schrijver deponeerde in 2006 zijn archieven aan de vooraanstaande universiteit, die zich de laatste jaren heeft toegelegd op het verwerven van schrijverspapieren.?Het Rushdie-archief omvat talloze manuscripten, tekeningen, dagboeken, brieven, foto's en digitaal materiaal. Rushdie is ook writer in residence in Emory sinds 2007.

Ter gelegenheid daarvan loopt van 26 februari tot 26 september in de Woodruff Library een expositie A World Mapped by Stories: The Salman Rushdie Archives, waarvoor rijkelijk geput wordt uit de archieven van de Booker Prizewinnaar. Er is ook een symposium voorzien en Rushdie zal een lezing houden. Om het digitale aspect van de tentoonstelling te benadrukken, zal de tentoonstelling ook de computers tonen waarop Rushdie zijn werk schreef.?Emory's?Manuscript, Archives & Book Library zegt dat het momenteel geen equivalent kan bedenken van een belangrijk hedendaags schrijversarchief dat op een dergelijke manier wordt opengesteld voor onderzoekers.

Tags: Bibliotheken
Geplaatst door Dirk Leyman op 12-01-2010 om 10:58
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening