Argentijnse schrijver Tomás Eloy Martínez (75) overleden

De Argentijnse schrijver en journalist Tomás Eloy Martínez is gisteren op 75-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker, zo meldt onder meer EFE via Yahoo. Eloy Martínez werkte als filmcriticus voor de Argentijnse krant La Nación, en schreef later columns voor onder meer The New York Times en El País. Eloy Martínez werd bekend met romans als Santa Evita (1995, in 36 talen vertaald, ook in het Nederlands) en El cantor del Tango (2004, De tangozanger). Tijdens de dictatuur in zijn geboorteland verbleef hij in Venezuala. Hij schreef ook filmscripts, werkte voor televisie en had als journalist grote invloed in eigen land. De laatste jaren was hij professor aan de Rutgers universiteit in New Jersey waar hij directeur was van het Latijns-Amerikaanse programma. Eerder gaf hij ook les aan de University of Maryland. Eloy Martínez werd gelauwerd als schrijver en als journalist. Zie dit interview met de schrijver in The Guardian en NRC Boeken over het in 2008 in het Nederlands verschenen De tangozanger. (Foto Wikicommons)

Tags: Latijns-Amerikaanse literatuur, Obituaries
Geplaatst door Hans Cottyn op 01-02-2010 om 15:07
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening