Asse van Dino Buzzati wordt alsnog uitgestrooid in de Dolomieten

De asse van de Italiaanse schrijver Dino Buzzati (1906-1972), auteur van onder meer De woestijn van de Tartaren (1939) en Een liefde (1963), zal binnenkort wordt uitgestrooid boven de Dolomieten. Dat is conform zijn laatste wens. Die kan slechts nu worden uitgevoerd omdat de regio Venetië pas recent een wet heeft gestemd die toelaat dat funeraire asse in de natuur wordt uitgestrooid, zo meldt AFP. "Onze familie heeft decennialang gewacht op het verlossende bericht om Buzzati's asse te verstrooien in Croda del Lago, in de bergen vlak bij Cortina (Noord-Italië)", zo verklaarde zijn weduwe Almerina Antoniazzi in een interview met Il Corriere del Veneto. De asse zal verstrooid worden tijdens een ceremonie. De datum daarvoor is nog niet vastgelegd. "De droom van Dino wordt eindelijk werkelijkheid", zo verheugde de weduwe van de schrijver-journalist zich.
Buzzati legde zijn gehele leven een grote passie aan de dag voor het Dolomietenmassief, dat sinds juni 2009 op de lijst van Werelderfgoed van de Unesco staat. Hij schreef diverse teksten over de pieken. In 1949 volgde Buzatti als verslaggever van de Corriere della Sera de Ronde van Italië, de teksten zijn later gebundeld en ook in het Nederlands verschenen.

Tags: Boekencuriosa
Geplaatst door Dirk Leyman op 11-02-2010 om 17:05
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening