Awater Poëzieprijs gaat naar Arjen Duinker

De Awater Poëzieprijs gaat dit jaar naar Arjen Duinker, voor zijn poëziebundel Buurtkinderen. Het is het kruim van de Nederlandse en Vlaamse poëziekritiek die de keuze maakte. Vorig jaar ging de onderscheiding, die de winnaar weliswaar amper 500 euro oplevert, naar Tonnus Oosterhoff.

De prijs van het poëzietijdschrift Awater wordt vastgesteld op basis van de favorietenlijstjes van ruim dertig gezaghebbende Vlaamse en Nederlandse beroepslezers en is bedoeld om de aandacht te vestigen "op een bundel van uitzonderlijke kwaliteit" en "om aandacht te vragen voor poëzie in het algemeen." Behalve Duinker werden ook de bundels van Nachoem M. Wijnberg (Divan van Ghalib), Robert Anker (gemraad Slasser d.d.t.), Elma Van Haren (Flitsleemte) en Toon Tellegen (Stof dat als een meisje) veel genoemd.

Tags: Literaire prijzen, Poëzie
Geplaatst door Dirk Leyman op 27-01-2010 om 13:56
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening