Britse dichters zetten literaire Live Aid op voor Haïti

Een groep van 22 vooraanstaande Britse dichters gaat een literaire Live Aid op poten zetten voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti, zo meldt BBC. De hoop is om op die manier morgen in Central Hall (Westminster) 20.000 pond in te zamelen voor het Disasters Emergency Committee's Haiti Earthquake Appeal. Drijvende kracht is Poet Laureate Carol Ann Duffy die het evenement wou organiseren nadat ze televisiebeelden van het drama had bekeken. Duffy vertelde aan de BBC: "Zoals iedereen, was ik zwaar aangeslagen door de verslagen uit Haïti over de aardbevingen en de naweeën. Ik dacht bij mezelf: 'dit gaat jaren duren om weer alles onder controle te krijgen. Deze mensen hebben voor een lange, heel lange periode steun nodig." Duffy was van oordeel dat er iets groots nodig was vanuit de dichterswereld, "meer dan onze kredietkaart te trekken." Als dichteres leek een poëzielezingenevenement het meest voor de hand te liggen. Ook Andrew Motion, Roger McGough, Costa-winnaar Christopher Reid, Jo Shapcott, Elaine Lament, John Agard en Gillian Clarke nemen deel aan het evenement, dat op korte tijd is georganiseerd. Clarke en Lament hebben gelegenheidsgedichten geschreven over de ramp, die zullen worden voorgelezen. Volgens Duffy "doen we beroep op poëzie op intense momenten in ons leven. En ook publieke rouw behoort daartoe. Een gedicht is de perfecte kunstvorm daarvoor en staat ten slotte dicht bij een gebed."

Tags: Literaire evenementen, Poëzie
Geplaatst door Dirk Leyman op 29-01-2010 om 14:25
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening