Brusselse Middagen voor Poëzie en Proza stoppen ermee

Er komt een eind aan de Brusselse Middagen voor Poëzie en Proza, die de laatste jaren plaatsvonden in het Paleis voor Schone Kunsten. Organisator Frank De Crits kreeg te horen dat zijn initiatief geen subsidie meer krijgt van het Vlaams Fonds voor de Letteren. Vorig jaar haakte ook de Vlaamse Gemeenschaps­commissie al af. Daarmee wordt een punt gezet achter een zestig jaar oud literair evenement.?

De Crits zegt in De Morgen dat de subsidiegevers oordeelden dat de Middagen "niet langer relevant" bleken en "te ouderwets" werden bevonden. Vorig jaar kregen de Middagen van het VFL nog 7.500?euro. "Het literaire veld in Brussel is natuurlijk aanzienlijk veranderd", aldus De Crits.?"Maar we vonden toch dat we onze plaats hadden. We richtten ons inderdaad meer op het literaire verleden, maar dat was een bewuste keuze, omdat je elders al zoveel hedendaagse auteurs aan het werk kon zien. Nochtans zijn wij enigszins de aartsvader van allerhande literaire manifestaties in Brussel." De Crits vermoedt dat kleinschaliger initiatieven het eerste slachtoffer zijn van de besparingen in de letterensector. De Middagen over literair Spanje en Mexico zijn afgelast, Jorge Volpi komt op 1 april wel nog naar BOZAR, maar dat valt buiten de programmatie van de Middagen.

Tags: Literaire evenementen
Geplaatst door Dirk Leyman op 09-02-2010 om 16:47
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening