Cover 'Wat is de wat' van Dave Eggers is verkozen tot Mooiste Boekomslag

De Nederlandse boekverkopers hebben met duidelijke meerderheid van stemmen de cover van Wat is de wat van Dave Eggers, verschenen bij Lebowski Publishers, verkozen tot Het Mooiste Boekomslag van 2010. Het ontwerp van Dog and Pony toont een bloedrode voetafdruk in de vorm van Afrika. Nog een andere cover van Dog and Pony was genomineerd: Nietzsche en Kant lezen de krant (door Rob Wijnberg, De Bezige Bij).
Dog and Pony zijn de drie ontwerpers Bart Heideman, Pol van Haren en Robert Adriaansen. Het Amsterdamse bureau maakt boekomslagen, brochures, posters, campagnes en huisstijlen voor opdrachtgevers als Lebowski Publishers, De Bezige Bij, de CPNB maar ook voor MTV en Volkswagen. Ze maakten ook de fraaie cover van het zojuist bij Lebowski in een nieuwe Nederlandse versie verschenen Naakte lunch van William S. Burroughs.
Auteur Dave Eggers is "helemaal weg van het omslag van Wat is de wat, evenals zijn buitenlandse uitgevers", zegt Lebowski-uitgever Oscar van Gelderen aan Boekblad. Dog and Pony ontving bij wijze van trofee een bokaal, de winnende uitgever kreeg een wisselbeker. De uitreiking vond plaats tijdens een plechtigheid bij de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam.

Tags: Literaire prijzen
Geplaatst door Dirk Leyman op 11-02-2010 om 17:13
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening