David Grossman morgen te gast in Brussel

Op donderdag 14 januari komt de Israëlische schrijver David Grossman naar Brussel voor een publieksontmoeting op uitnodiging van Het beschrijf. Dat kadert in de reeks 'Het Europa van de schrijvers'. Na Timothy Garton Ash is het nu de beurt aan David Grossman. Onlangs verscheen zijn grote roman Een vrouw op de vlucht voor een bericht. De Nederlandse vertaling verscheen bij uitgeverij Cossee in het najaar van 2009. Journaliste en literaire recensente Annelies Beck praat met hem over het gezin en de grote geschiedenis, de mechanismen van oorlog en macht en de rol van Europa in het Israëlisch-Arabisch conflict. Hij combineert zijn komst naar de Lage Landen met de aanwezigheid op een expertensymposium over Imagining/Remembering the Shoah in Nijmegen, waar hij gisteren een lezing uitsprak.
In zijn nieuwste boek Een vrouw op de vlucht voor een bericht wordt het dwingende thema van de oorlog met zijn dreiging en wanhoop in een gezin aangekaart. Anderhalf jaar vóór de voltooiing van dit boek speelde hetzelfde grimmige drama zich in het leven van de auteur af. Grossman verloor in 2006 zelf zijn jongste zoon in de tweede Libanonoorlog. David Grossman (Jeruzalem 1954) publiceerde onder meer de romans Zie: liefde (1990), Het zigzagkind (1996), Jij bent mijn mes (2000), De stem van Tamar (Cossee 2002), De uitvinder van geheimen (Cossee 2003) en het non-fictieboek Angst vreet de ziel op. Berichten van een oorlog die niemand winnen kan (Cossee 2003).

Tags: Literaire evenementen
Geplaatst door Dirk Leyman op 13-01-2010 om 11:18
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening