DW B presenteert 'Hij zal door alles heen groeien'

Recent verscheen het dubbeldikke DW B-nummer hij zal door alles heen groeien, waarin de papieren neerslag Factory #6 van het cross-overproject Tegenlicht zit verwerkt. Beeldend kunstenaar Gert Robijns zorgt samen met schrijver Peter Verhelst voor een zinnenprikkelende woestijnhybride van tekst en beeld, waaruit alle ironie (zelfs zichtbaar) als bezinksel is neergeslagen.
De interventie van Peter Verhelst en Osama Abdulrasol in het STUK is uitgesteld naar maart 2010. Het wordt het laatste toonmoment in een reeks van zes, die samen het project Tegenlicht uitmaken. Van 11 september tot 21 november 2010 is Tegenlicht nog te gast in het Gentse SMAK voor de kroon op het werk, een overzichtstentoonstelling met werk van alle deelnemende kunstenaars en schrijvers: Pieter Vermeersch, Saskia de Coster, Philippe Van Snick, Sven Augustijnen, Koen Peeters, Jacques Charlier, Sylvie Macias Diaz, Elma van Haren, Honoré δ'O, Koenraad Dedobbeleer, Peter Holvoet-Hanssen, Narcisse Tordoir, Nico Dockx, Erik Spinoy, Ann Veronica Janssens, Gert Robijns, Peter Verhelst en Jacques Lizène.
DW B 2009 5-6 hij zal door alles heen groeien bevat verder De glans van voorwerpen die Koen Peeters in Dublin en Oostende aantreft en die de zeven schrijvers Bart Janssen, Paul Bogaert, Els Moors, Peter Holvoet-Hanssen, Bernard Dewulf, Saskia de Jong en Paul Demets trachten te vangen in hun gedichten. Verder is er onder meer werk van C.C. Krijgelmans, Yves Petry, Wouter Steyaert, Christophe van Gerrewey, Jeroen van Rooij, Jan Lauwereyns, Arnoud van Adrichem, Shoichiro Iwakiri en Jan H. Mysjkin. De Feuilles volantes, vaste DWB-rubriek van De papieren mannen Dirk Leyman en Hans Cottyn, handelt ditmaal over verboden boeken, fatwa's en religieuze scherpslijperij tegen schrijvers (hier integraal online te lezen). Voorts is er essayistiek over recent werk van P.F. Thomése, C.C. Krijgelmans, Huub Beurskens, Hafid Bouazza, Christiaan Weijts, Patrick Modiano, Astrid Lampe en Bart Koubaa.
DW B ontvouwt ook zijn plannen voor 2010. Het fungeert als cartograaf van gekende en minder gekende plekken: Jan Lauwereyns en Rachel Levitsky masseren met vingertoppengevoel de verdubbelende, ontvouwende betekenissen uit Belladonna (februari), Patrick Bassant en Bas Groes brengen in Terra recognita (april) niet ontdekte plaatsen in kaart of bekend terrein opnieuw tot leven, Arnoud van Adrichem richt de mythe van Mijn Amerika (juni) op of te gronde, Johan Reyniers haalt uit diezelfde Verenigde Staten Jong Amerikaans theater (september) naar de DWB-bladzijden, en Inge Henneman maakt de balans op van een indrukwekkende reeks beeldkaternen: in State of the Art van de jonge fotografie in België (december) ziet u de wereld helemaal in pixels. (foto Salman Rushdie, ten tijde van The Satanic Verses)

Tags: Literaire tijdschriften, Periodiek
Geplaatst door gastbijdrage Kurt Snoekx op 07-02-2010 om 16:28
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening