Eerste drukken 'Pippi Langkous' tentoongesteld in Museum Meermanno

In het kader van het literaire jeugdfestival Boekids in Den Haag wordt een tentoonstelling georganiseerd rond het Zweedse kinderboek. Vooral het werk van Astrid Lindgren (1907-2002) wordt centraal gesteld. In het Museum Meermanno zijn van 21 maart tot 31 mei 2010 meer dan 170 bijzondere eerste drukken van Pippi Langkous en andere boeken, in vele vertalingen en met originele illustraties, te zien. De tentoonstelling is een van de onderdelen van het programma van Boekids. Het festival speelt zich dit jaar af op en rond het Lange Voorhout in Den Haag. De historische panden in deze omgeving worden op 28 maart omgetoverd tot een leesparadijs voor kinderen vanaf vier jaar.
Boekids combineert literatuur met andere kunstvormen, waaronder poëzie, muziek en beeldende kunst. Dichter, schrijver en performer Bart Moeyaert zal een concert brengen met zangeres Ellen ten Damme en Amaryllis Uitterlinden, die Pippi Langkous speelde in de musical. Guus Kuijer komt met een koor en de voorstelling van Het boek van alle dingen. Andere auteurs op bezoek zijn onder meer Charlotte Dematons en Karel Eykman. Zie het bericht in Trouw.

Tags: Literaire evenementen, Tentoonstellingen
Geplaatst door Hans Cottyn op 16-01-2010 om 11:57
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening