Engelse en Italiaanse rechten 'De bewaker' van Peter Terrin verkocht

De roman De bewaker van Peter Terrin mag een carrière in het buitenland tegemoet zien. De Engelstalige rechten van het beklemmende boek zijn verkocht aan het prestigieuze MacLehose Press in Engeland. De Italiaanse rechten zijn verworven door uitgeverij Bompiani, uitgever van Umberto Eco en Sandro Veronesi. Er is ook grote belangstelling voor de filmrechten. Gisteren raakte ook bekend dat De bewaker op de longlist van de Libris Literatuurprijs 2010 prijkt (zie bericht hiervoor.) Het boek is tevens genomineerd voor Het Mooiste Boekomslag 2010. Verder is Terrins verhaal De moordenaar, uit de bundel De bijeneters, opgenomen in de prestigieuze bloemlezing Best European Fiction 2010, uitgegeven in de Verenigde Staten door Dalkey Archive Press. Terrin wordt in Best European Fiction, dat in januari 2010 in London en New York wordt voorgesteld, omringd door auteurs als Jean-Philippe Toussaint, Igor Stiks en Gyorgy Konrad.

Tags: Nederlandse literatuur
Geplaatst door Dirk Leyman op 25-01-2010 om 13:37
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening