Filmrechten 'Wij' van Jeroen Olyslaegers verkocht

De Vlaamse filmproducent Dirk Impens heeft een optie genomen op de filmrechten van Wij, de roman van Jeroen Olyslaegers, zo meldt Standaard Uitgeverij. In Wij vertelt Jeroen Olyslaegers het verhaal van een groepje Vlaams-nationalisten die in 1976 samen op vakantie trekken naar Spanje. De goed onthaalde roman betekende de literaire 'comeback' van Olyslaegers, die lange tijd niet had gepubliceerd. Tim Mielants, die zou optreden als regisseur, en Christophe Dirickx, de co-scenarist van de film De helaasheid der dingen, werken momenteel aan een scenario.
"Voor mij is dit in essentie een verhaal over de onmogelijkheid graag te zien en hoe we allemaal met onze eigen leugens leven," zegt Mielandts in De Morgen. Mielants draaide nog nooit een langspeelfilm. Hij regisseerde kortfilms als The Sunflyers en Duffel en de humorreeks Super8. "Mij maakt het niet uit hoeveel ervaring Tim heeft," zegt Olyslaegers. "Zijn enthousiasme: dat is wat telt. Ik ben ook heel blij dat Christophe Dirickx meewerkt aan het scenario. Hoe hij heeft bewerkt: dat is grote klasse."
Producent Dirk Impens verfilmde eerder romans als Villa des Roses van Willem Elsschot, Daens van Louis Paul Boon en Alles moet weg van Tom Lanoye.?Hij benadrukt dat de verfilming nog niet zeker is. "Dit project is nu nog een teer kasplantje. Het is belangrijk dat het nu in alle rust kan groeien." Op 22 april moeten Mielandts en Dirickx hun scenario indienen bij het Vlaams Audiovisueel Fonds, waar beslist wordt of het project productiesteun wordt verleend.

Tags: Boek en film
Geplaatst door Hans Cottyn op 09-02-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening