Gedichtendagprijzen voor Arjen Duinker, Hester Knibbe en Nachoem M. Wijnberg

In de aanloop van Gedichtendag op 28 januari zijn de laureaten van de Gedichtendagprijzen bekendgemaakt. Dichters Arjen Duinker, Hester Knibbe (foto) en Nachoem M. Wijnberg zijn de winnaars. De Gedichtendagprijzen worden jaarlijks op Gedichtendag uitgereikt aan dichters van de beste drie gedichten van het voorgaande jaar. De jury selecteerde de winnaars uit ruim honderd ingezonden dichtbundels, gezamenlijk zo'n 4.000 gedichten.

Arjen Duinker krijgt de prijs voor zijn gedicht ‘Leve de camouflage!' uit de bundel Buurtkinderen (Uitgeverij Querido), Hester Knibbe voor het gedicht ‘Oogsteen' uit haar gelijknamige bundel (Uitgeverij De Arbeiderspers) en Nachoem M. Wijnberg voor ‘En wat gaan we dan doen? Zou ik dat op de muur kunnen schrijven?' uit de bundel Divan van Ghalib (Uitgeverij Contact). Alle bundels zijn verschenen in de periode december 2008 tot en met november 2009. De winnaars ontvangen een prijzenbedrag van 2.500 euro.
De jury bestond uit schrijfster en programmamaakster Annemiek Neefjes, universitair docent Letterkunde Yves T'Sjoen en vertaler Robert Dorsman. Bovendien worden de winnende gedichten in de aanloop naar en op Gedichtendag op grote schaal verspreid, onder andere via Boomerang Freecards, advertenties en op de website http://www.gedichtendag.com/. De uitreiking van de Gedichtendagprijzen maakt deel uit van de omvangrijke levende bloemlezing Het Huis van de Poëzie op Gedichtendag, 28 januari om 20:00 uur in Utrecht. Vorig jaar gingen de onderscheidingen naar Peter Verhelst, Tonnus Oosterhof en Sybren Polet (zie ons eerder bericht). (foto Huis van de Poëzie - Jorn Metten) 

Tags: Literaire prijzen, Poëzie, Nederlandse literatuur
Geplaatst door Dirk Leyman op 17-01-2010 om 12:09
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening