Henk Pröpper wordt directeur van gefuseerd Nederlands Letterenfonds

Schrijver en criticus Henk Pröpper (°1958) wordt de nieuwe directeur van het zojuist opgerichte Nederlands Letterenfonds. Begin dit jaar verenigden de twee grootste letterenfondsen van Nederland zich in één nieuw fonds: het Nederlands Letterenfonds (Dutch Foundation for Literature). Het bestuur stelde in zijn allereerste vergadering Pröpper aan. De essayist was sinds 2003 directeur van het Nederlands Literair Productie- en Vertalingenfonds en is voorzitter van het SICA; daarvoor leidde hij o.a. het Institut Néerlandais in Parijs.
2010 is voor het Nederlandse Letterenfonds een overgangsjaar. Het fonds opereert vanuit de twee adressen van het voormalige NPLVF en Nederlandse Fonds voor de Letteren: de Huddestraat en het Singel, maar gaat naar een nieuwe locatie. Om het organisatorische en fysiek samengaan van beide afdelingen te realiseren, heeft het bestuur Greetje van den Bergh gevraagd om tijdelijk de leiding van de Huddestraat-afdeling op zich te nemen. Van den Bergh (1947) was sinds april 2009 waarnemend directeur van het Fonds voor de Letteren en vervulde en vervult een groot aantal bestuurlijke functies in het culturele veld, o.a. als Algemeen Secretaris van de Nederlandse Taalunie. Over de missie van het Nederlands Letterenfonds, zie ons eerder bericht.

Pröpper was directeur van het Institut Néerlandais te Parijs tussen 1998-2003. Hij speelde eveneens een rol bij de oprichting in 2004 van het Vlaams-Nederlands huis deBuren in Brussel. Pröpper publiceerde onder meer de essaybundel Een intiem slagveld (1994). De Franse literatuur ligt hem nauw aan het hart.

Tags: Letterenbeleid
Geplaatst door Dirk Leyman - foto Philip Provily op 14-01-2010 om 11:38
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening