Kunstcollectie van Michael Crichton wordt geveild bij Christie's

Het veilinghuis Christie's heeft aangekondigd dat het in mei een aantal hoogwaardige moderne kunstwerken gaat verkopen uit de privécollectie van Michael Crichton, de in 2008 overleden auteur van onder meer Jurassic Park. BBC News meldt dat het gaat om werk van Pablo Picasso, Robert Rauschenberg en Roy Lichtenstein, samen een waarde vertegenwoordigend van wellicht 23 miljoen euro. Maar het toplot uit de collectie is Flag (1960-1966) uit de serie Flag-schilderijen van Jasper Johns, dat voor het eerst in achttien jaar in Londen zal te zien zijn. Volgens Christie's is het een "angstwekkend mooie weergave van de Amerikaanse vlag". Het gaat om een zeldzaam exemplaar van een van de bekendste en invloedrijke iconen van de Amerikaanse kunst, aldus Christie's. Crichton betrok het werk dertig jaar geleden rechtstreeks uit John's' collectie. Het veilingrecord voor een werk van Johns bedraagt momenteel 12,7 miljoen euro voor Figure 4 uit 1959. Brett Gorvey van Christie's zegt dat de gehele kunstcollectie een "onvoorstelbaar inzicht" in Crichton's geest verschaft.
Michael Crichton, die ook de bedenker was van de ziekenhuisserie ER, overleed in 2008 op 66-jarige leeftijd aan kanker. Van zijn boeken (waaronder The Andromeda Strain, Timeline, The Lost World en State of Fear) werden wereldwijd meer dan 150 miljoen exemplaren verkocht.

Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 07-02-2010 om 16:25
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening