Literaire Lente trapt af op 2 april

De Literaire Lente, het evenement dat een selectie uit de voorjaarsoogst aan romans in de schijnwerper stelt, vindt dit jaar plaats tussen 2 en 30 april, zo meldt organisator Boek.be. Zoals eerder bekend geraakte, moet de Literaire Lente het ditmaal stellen zonder het openingsevenement Zogezegd in Gent. Het gebeuren, dat drie jaar lang de aftrap gaf voor de Vlaamse boekenactie, gaat niet door na het afhaken van verschillende sponsors.?Vandaag werden de titels vrijgegeven van de 24 romans die speciale aandacht krijgen tijdens de actie. Volgens Boek.be kleurt de Literaire Lente dit jaar "erg internationaal". De Vlaamse auteurs in de selectie zijn Frank Adam (Liefdesfabels), Gie Bogaert (Luchtgezichten), debutant Thomas Claus (Lucas Somath), Guido Van Heulendonk (Barnsteen), Jeroen Theunissen (De stolp) en Christophe Vekeman (49?manieren om de dag door te komen).?Maar verder is er een royale keuze van auteurs uit Tsjechië, Denemarken, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Slovenië, Spanje tot de VS en Zuid-Afrika. Blikvangers zijn onder meer Niccolo Ammaniti (Laat het feest beginnen), Damon?Galgut (De groeve) en Jachym Topol (De werkplaats van de duivel). Het startschot van de Literaire Lente wordt gegeven via een live-uitzending van het programma Mezzo op 2 april. Diverse auteurs zijn de hele maand april te horen en te zien op evenementen in de Vlaamse boekhandels en op culturele hotspots.

Tags: Literaire evenementen
Geplaatst door Dirk Leyman op 09-02-2010 om 16:49
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening