Literaturhaus Stuttgart herdenkt Hugo Claus met tentoonstelling en lezingen

Onder de naam 'Wortlos' organiseren Het beschrijf en het Literaturhaus Stuttgart in die Duitse stad een hommage aan Hugo Claus. In een tentoonstelling wordt een selectie van Claus' beeldend werk gepresenteerd, samen met enkele manuscripten en brieven. Ook zullen er filmfragmenten over zijn leven en werk te zien zijn in de tentoonstelling, die loopt tot 16 april 2010. De weduwe van de in 2008 overleden schrijver, Veerle Claus, hielp de stukken mee kiezen.
De Nederlandse auteurs Cees Nooteboom en Joachim Sartorius komen op woensdag 10 februari praten over de betekenis van het immense en veelzijdige oeuvre van hun vriend, en zullen voorlezen uit Claus' boeken. Sigrid Bousset, directeur van Het Beschrijf, zal daarbij de inleiding verzorgen. De tentoonstelling is het resultaat van een internationale uitwisseling tussen Het beschrijf en Literaturhaus Stuttgart, dat eerder in Brussel te gast was met een tentoonstelling omtrent leven en werk van W.G. Sebald. Ze wordt ondersteund door de Vlaamse vertegenwoordiging in Berlijn en door het Nederlands Literair Productie- en Vertalingenfonds.

Tags: Literaire evenementen, Tentoonstellingen
Geplaatst door Hans Cottyn op 03-02-2010 om 15:44
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening