Literatuurfestival 'Etonnants Voyageurs' in Haïti afgelast na aardbeving

Het internationale literatuurfestival Etonnants Voyageurs, dat tussen 14 en 17 januari zou plaatsvinden in Haïti, is na de dramatische aardbeving van dinsdag van 7,3 op de schaal van Richter in Port-au-Prince, afgelast, zo meldt TV5/Le Monde. Aan het festival zouden zowat vijftig gerenommeerde schrijvers uit Afrika, Azië, Europa, de Verenigde Staten, Frankrijk en andere Franssprekende landen deelnemen, waaronder ook de Vlaamse schrijfster Lieve Joris (foto) en de Franse auteurs Muriel Barbery, Alain Mabanckou en Serge Bramly evenals de Haïtianen Dany Laferrière, Louis-Philippe Dalembert, Lyonel Trouillot, Rodney Saint-Eloi en James Noël. Zij zouden ongedeerd zijn, zo luidt het via langzaam binnensijpelende berichten. De Canadese auteur Georges Anglade is overleden, zo vernam de organisatie. Over andere deelnemende auteurs is nog weinig nader nieuws. Het festival vond voor het eerst plaats in december 2007 en wordt georganiseerd door Michel Le Bris, die sinds 1990 ook in het Franse Saint-Malo een gelijkaardig internationaal literair reisboekenfestival opzet.

Tags: Literaire evenementen
Geplaatst door Dirk Leyman - foto Etonnants Voyageurs op 14-01-2010 om 11:34
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening