Martin Amis noemt J.M. Coetzee 'talentloos'

De Britse auteur Martin Amis blijft maar wild om zich heen schoppen.?Nadat hij eerder deze week een lans had gebroken voor zogenaamde ‘euthanasiecellen' in de Britse straten (zie hier), richt hij nu zijn verbale steekwapens op collega-schrijver en Nobelprijswinnaar J.M.?Coetzee (aldus The Telegraph). In een interview met het tijdschrift Prospect Magazine zegt hij dat "sombere schrijvers" altijd serieuzer worden genomen. "Coetzee, bijvoorbeeld...Zijn hele stijl is erop gericht om de lezer zo weinig mogelijk plezier te bezorgen. Ik las een van zijn boeken, en ik dacht, nee, hij heeft geen talent. Maar intussen heeft de ontkenning van het 'pleasure principle' in de literatuur wel veel navolgers." Amis weet zijn slachtoffers te kiezen: de Zuidafrikaanse auteur, die vooral bekendheid verwierf met zijn roman Disgrace (1999) kreeg in 2003 de Nobelprijs Literatuur en won tweemaal de Booker Prize. Amis, zoon van de schrijvende brompot Kingsley Amis, zag zelf de Booker telkens weer aan zijn neus voorbijgaan.?Binnenkort verschijnt Amis' nieuwe roman The Pregnant Widow, die zich ontfermt over de puinhopen van de seksuele revolutie.?Zijn critici vermoeden dat Amis' provocatief elan ingegeven wordt door publicitaire motieven.

Tags: Polemiek
Geplaatst door Dirk Leyman op 27-01-2010 om 14:05
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening