Nederlandse CJP geeft 85.000 halve boeken weg

De Nederlandse tak van het Cultureel Jongeren Paspoort (CJP) verstuurt volgende maand in het kader van de Boekenweek 85.000 halve boeken naar CJP-pashouders, zo meldt de Volkskrant. De CJP-pashouders krijgen dan de eerst helft van het boek Marcelo en de echte wereld van de Mexicaans-Amerikaanse schrijver Francisco X. Stork. Marcelo en de echte wereld van de auteur Francisco X. Stork gaat over Marcelo Sandoval. Marcelo is geen doorsneejongen. Hij begrijpt niets van emoties, hoort muziek die niemand anders kan horen en woont in een boomhut. Volgens zijn arts komt dat doordat hij lijdt aan het syndroom van Asperger, een vorm van autisme.
Wie wil weten hoe het verhaal afloopt, kan de tweede helft van het boek kopen in de boekhandel voor 8,25 euro. Het CJP en uitgeverij Lemniscaat hopen op deze manier de leeshonger bij jongeren aan te wakkeren. Wie niet van halve boeken houdt, kan ook voor 16,50 euro meteen een heel exemplaar kopen. De Nederlandse Boekenweek loopt dit jaar van 10 tot 20 maart.

Tags: Literaire evenementen
Geplaatst door Hans Cottyn op 15-02-2010 om 17:50
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening