Nobelprijswinnaar Soyinka: Engeland is 'beerput' en 'broeihaard' van moslimradicalen

De Nigeriaanse Nobelprijswinnaar Literatuur en politiek activist Wole Soyinka laat zich opmerken met forse uitspraken over moslims in Groot-Brittannië.?Hij zegt dat het land "een beerput" en "broeihaard" is van de fundamentalistische islam. In een interview met de Amerikaanse opiniewebsite The Daily?Beast beschuldigt hij Groot-Brittannië ervan ook het bestaan van "indoctrinatiescholen" te tolereren. Soyinka's scherpe uithaal kwam er na een vraag over zijn geboorteland Nigeria als territorium voor aankomende terroristen. Nigeria is op de watchlist geplaatst van landen die terrorisme zouden aanmoedigen, na de mislukte aanslag van Umar Farouk Abdulmutallab op een Amerikaanse lijnvlucht op kerstdag. "Dit was een irrationele neerbuigende reactie van de Amerikanen.?De man is niet geradicaliseerd in Nigeria, maar wél in Engeland, waar hij naar de universiteit ging." Soyinka, die de eerste Afrikaan was die in 1986?de Nobelprijs Literatuur won, is van oordeel dat de sociale logica van de Britten om religies openlijk te laten preken, zich stilaan tegen hen keert. "Het is een onlogische houding, nu de extreme islam er openlijk geweld kan verspreiden."?Zie ook The Guardian.

Tags: Polemiek
Geplaatst door Dirk Leyman op 04-02-2010 om 15:46
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening