Opzij Vrouwenboekenbal moet noodgewongen andere naam krijgen

Het Nederlandse maandblad Opzij ontvouwde onlangs plannen om een speciaal 'Vrouwenboekenbal' te organiseren (zie hier). Maar nu blijkt dat het feestje een andere naam zal moeten krijgen. De term 'Boekenbal' is immers beschermd en enkel organisator CPNB kan de toestemming geven om de naam te gebruiken, zo meldt Boekblad. "Ze zullen zich bij Opzij niet hebben gerealiseerd dat de naam beschermd is," aldus directeur Henk Kraima van de CPNB aan Boekblad. "We hebben ze daarop geattendeerd en afgesproken dat ze dit jaar de naam nog wel mogen gebruiken, maar daarna niet meer."
De naam ‘Boekenbal' mag enkel tijdens de Boekenweek gebruikt worden, maar dan niet op de eerste dinsdagavond en steeds in samenwerking met een boekhandel of bibliotheek. "Verder mag iedereen een bal rond het boek organiseren, laat duizend feesten bloeien, alleen mag je het dan geen Boekenbal noemen", luidt het nog. De CPNB zit jaarlijks zeven à acht organisatoren achter de veren, die tegen de regels in een boekenbal organiseren. Opzij deed een oproep aan zijn lezers om alvast een nieuwe naam voor het bal van volgend jaar te suggereren.

Tags: Boekencuriosa
Geplaatst door Dirk Leyman op 26-01-2010 om 13:53
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening