Partner Stieg Larsson was 'meer dan een corrector'

Eva Gabrielsson, de partner van de overleden Zweedse succcesauteur Stieg Larsson, heeft aan de Deense krant Politiken toegegeven dat ze een groter aandeel had in de Millennium-trilogie dan eerder was gedacht. In een e-mailinterview liet ze weten dat ze wel degelijk "meer was dan een corrector".?Het nieuws komt er nadat een voormalige collega-journalist van Larsson had beweerd dat de auteur "gewoon geen goede schrijver was" en onmogelijk de auteur van de trilogie kon geweest zijn. Hij wees met de vinger naar Gabrielsson als auteur (zie ons eerder DPM-bericht) "Het is wel moeilijk om te zeggen wat het precieze aandeel is van mij of van Stieg in het geheel", zo voegde Gabrielsson eraan toe. "Maar ik bracht wel veranderingen aan, zowel in de inhoud als de schrijfstijl." Of ze de boeken echt samen hadden geschreven, liet ze in het midden. Gabrielssons bewering lijkt in tegenspraak te zijn met eerdere uitspraken.?Toen zei ze dat ze amper betrokken was bij het schrijven van Larssons boeken en enkel als proeflezer fungeerde. Gabrielsson, die 30 jaar aan de zijde van Larsson leefde, liep miljoenen mis aan royalty's nadat de erfenis van Larsson aan Stiegs vader en broer werd toegekend.?Ze is daarover nog steeds in een hevig dispuut gewikkeld.

Tags: Polemiek
Geplaatst door Dirk Leyman op 02-02-2010 om 15:21
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening