Paul Bogaert wint de Herman de Coninckprijs

De Vlaamse dichter Paul Bogaert wint met zijn vierde bundel de Slalom soft de Herman de Coninckprijs voor de beste dichtbundel ter waarde van 6000 euro, zo meldt organisator Boek.be. Debutant Andy Fierens krijgt de Herman de Coninck Debuutprijs voor zijn bundel Grote smerige vlinder, goed voor 1000 euro. Online koos het publiek overtuigend voor het gedicht Mats van de voormalige Gentse stadsdichter Roel Richelieu Van Londersele. Op Gedichtendag ligt een gratis poster met dit gedicht bij de boekhandel.
Op donderdag 28 januari worden de prijzen uitgereikt tijdens de Slotshow van Gedichtendag in de Arenbergschouwburg in Antwerpen. De vijf genomineerde dichters (naast Bogaert ook Eva Cox, Charles?Ducal, Leonard Nolens en Roel Richelieu van Londersele) alsook de winnaar van de debuutprijs treden er op naast Joke van Leeuwen en Peter Holvoet-Hanssen, respectievelijk af- en aantredende stadsdichter van Antwerpen. Voor de Herman De?Coninckprijs bekroont een vakjury, onder voorzitterschap van Friedl' Lesage, de beste oorspronkelijke Vlaamse dichtbundel van het afgelopen jaar.

Tags: Poëzie
Geplaatst door Hans Cottyn op 26-01-2010 om 13:46
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening