Philipp Blom wint de Groene Waterman Prijs

Gisteren is de Groene Waterman Prijs 2009 uitgereikt aan de Duitse auteur, historicus en journalist Philipp Blom voor zijn boek Duizelingwekkende jaren, een Europese geschiedenis van de periode 1900-1914. De prijs wordt uitgereikt aan een boek "dat net dat ietsje meer heeft en waarvan we vinden dat het extra aandacht verdient".
De jury noemde het boek van Blom "dwingend, glashelder en vlot geschreven proza, een boek dat getuigt van een grote erudiete veelzijdigheid, een uitstekende kroniek met drama, passie en ontroering, een stijlvolle gids over een tijd van opwinding en angst, waarin elke pagina een feest is van ideeën en gebeurtenissen, elk hoofdstuk een cocktail van fundamentele sociale, politieke en technologische veranderingen en dit alles verpakt in een helder en overzichtelijk kader". Andere genomineerden voor de Groene Waterman Prijs waren onder meer Peter Handke, Sami Zemni en Atiq Rahimi. De jury bestond uit Edith Aerts, Iris Stroep, Diane Vangeneugden en Katrien Merckx van de Antwerpse boekhandel De Groene Waterman aangevuld met Mauro Pawlowski en Marc Reynebeau.

Tags: Literaire prijzen
Geplaatst door Hans Cottyn op 06-02-2010 om 16:18
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening