Rotterdams Fotomuseum organiseert Weekend van het Fotoboek

Dit weekend heeft in het Nederlands Fotomuseum het tweede Weekend van het Fotoboek plaats. Het programma omvat interviews, gesprekken, een pitch waarin jonge fotografen hun plannen voor publicaties aan experts ter beoordeling kunnen voorleggen. Nogal wat bekende namen uit de internationale fotografiewereld en jong opkomend talent verlenen hun medewerking aan dit jaarlijks terugkerende evenement. Dit jaar zijn onder meer Julian Germain, Theo Baart, Petra Stavast, Erik Kessels en Willem Popelier van de partij. In de 2010-editie van het Weekend van het Fotoboek staat Verhalen vertellen centraal. "Het fotoboek is een niet weg te denken medium voor de fotograaf om een verhaal te vertellen. Vaak is dat het levensverhaal van de fotograaf zelf, maar uiteraard richt hij zich ook op de eigen jeugd, het gezinsleven, het landschap uit zijn herinnering", zo luidt het. Verder is er ook een (antiquarische) fotoboekenmarkt. Onder meer de Vlaming Jan Vandemoortele neemt eraan deel met een mooi aanbod. (DL- foto: In almost every picture # 8, een serie fotoboeken van Erik Kessels, waarin de foto's van het konijn Oolong centraal staan, gemaakt door het Japanse baasje van het (intussen overleden) dier dat in staat was de meest vreemde voorwerpen op zijn kruin te torsen)

Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn/Dirk Leyman op 05-02-2010 om 16:15
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening