Saskia De Coster verschijnt komende donderdag voor correctionele rechtbank

De Vlaamse schrijfster Saskia De Coster verschijnt komende donderdag voor de Brusselse correctionele rechtbank voor het gebruik van een valse naam, zo meldt De Standaard. Diezelfde krant publiceerde in september 2008 een lezersbrief van Noël Devisch, de erevoorzitter van de Boerenbond. In de brief werd kritiek geuit op de huidige Boerenbondvoorzitter, Piet Vanthemsche. Al snel bleek dat de brief het werk was van Saskia De Coster. De schrijfster van Dit is van mij gaf dat ook toe, maar zei dat de hele zaak als grap was bedoeld. Desondanks namen zowel Devisch als Vanthemsche het niet en werd De Coster naar de correctionele rechtbank verwezen, en werd ze door De Standaard aan de deur gezet als columniste. Omdat De Coster gedurende de maand februari writer in residence is in het Canadese Winnipeg, zal het proces wellicht naar een latere datum worden uitgesteld. Overigens maakt het Dooreman-omslag van De Costers laatste boek, Dit is van mij, kans op de titel 'Mooiste Boekomslag'. De winnaar wordt op 11 februari bekendgemaakt, net de dag dat de zaak voorkomt. Zie ook onze vorige berichten.

Tags: Polemiek, Nederlandse literatuur
Geplaatst door Hans Cottyn op 08-02-2010 om 16:38
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening