Standaard Boekhandel start binnenkort met onlineboekenverkoop

De Standaard Boekhandel start in de loop van dit voorjaar met het online verkopen van boeken. Tegelijk wordt in 2010 gestart met het aanbieden van e-books via de eigen site, die onlangs flink vernieuwd werd. "We hebben niet de ambitie om een pur sang dotcommer te worden", zo zei directeur marketing Daniël Dullers gisteren in De Morgen. "Maar we zijn wel van oordeel dat we de online bestelmogelijkheden voor onze klanten moeten uitbreiden, als onderdeel van onze servicemix." Wie via www.standaardboekhandel.be een bestelling plaatst, zal binnenkort kunnen kiezen of hij de boeken meteen thuis geleverd krijgt of gaat afhalen in een Standaardboekhandelvestiging. Daarmee verkent de Standaard Boekhandel weer de markt van de onlineboekenverkoop.?Tot 2006 had de keten de eigen internetboekhandel Azur, maar die bleek moeilijk te rendabiliseren. Azur werd door de Standaard Boekhandel toen doorverkocht aan Medio. "Nu werken we iets anders. Wij zijn allereerst sterk in de retailverkoop. Vandaaruit vinden we dat je als eigentijds bedrijf ook online je klanten moet gaan benaderen."

Inzake e-books zegt Dullers "dat de Standaard Boekhandel de intentie heeft om ten volle mee te zijn": "Ook hier willen we via directe e-booksverkoop zo dicht mogelijk bij de consument staan." Kom je zo dan niet in het vaarwater van de site http://www.e-boek.org/, waar Boek.be in samenwerking met de boekhandels (waaronder de Standaard) in Vlaanderen meer dan 3.000 Nederlandstalige e-boeken aanbiedt??"Via die site kan de consument online inderdaad kiezen via welke boekhandel hij zijn bestelling plaatst.?Maar wij willen die tussenstap elimineren, zodat we onze klanten nog rechtstreekser bereiken", aldus Dullers. Hij geeft toe dat het voor iedereen nog aftasten is inzake e-books. "Over de beste aanpak om e-books marktefficiënt te lanceren, zal nog veel inkt vloeien" De Standaard Boekhandel biedt momenteel nog geen e-readers aan in zijn winkels, maar ook daar zal volgens Dullers gauw verandering in komen. In de aanloop van de onlineverkoop lanceerde Standaard Boekhandel zojuist een vernieuwde site. Daar worden nu onder meer de 50 best verkopende titels van 2009 in Vlaamse literatuurlandschap gepromoot. De onlinebestelmodule is "voor het einde van het eerste kwartaal" voorzien.

Tags: Boekhandel
Geplaatst door Dirk Leyman op 19-01-2010 om 12:30
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening